Indsatsområder

Indsatsområder for Printz Music

Arbejde på at øge odds for at tilhøre en succesfuld art:

Optimerer verden for eksempel ved hjælp af synergi mellem bedre kvalitet af musikudgivelser, bedre køreoplevelser samt bedre mental tilstand ved længere ophold i fx rummet.

Alt dette vil komme ud af at opgradere bil audio til også at kunne afspille musik (og advarselslyde) i surround sound og/eller udvikle en APP der kan afspille det. Dette vil også få flere musikkere til at udgive deres musik i bedre kvalitet, hvilket vil medføre et meget større udvalg. Dette vil også være til gavn på længere rejser.

Øge udbredelse af musik i surround sound

Gøres vha. surroundmusic.one siden 2017 (se statistik her).
Her vises en hurtig og billig måde at udgive eller købe musik i surroundsound som høj kvalitets FLAC / iso-filer for Blu-ray eller AVCHD-DVD, (samt BD-R Blu-ray for dem, som foretrækker dette). På denne måde kan albums kan være i alle længder og ikke være begrænset at LP’er eller CD’ers maksimale kapacitet.

Vise folk at det er som at være midt på scenen med bandet rundt om i stedet for at opleve musikken i mono/stereo længere væk fra scenen.
Få bands til at tage billeder der illustrer d.o. Dette vil være en stærk måde at vise folk hvordan musik KAN opleves!

Støtter kunstnerne til at udgive deres musik ikke kun i stereo men også i bedre kvalitet. Altså ikke kun være bundet til almindelig streaming / CD / LP der hver især har sine lydmæssige problemer.

Være et netværk / organisation for udbredelse af bedre lyd.

Være flere om at udfordre pladeselskaberne til at være med til at udgive albums i flere og bedre formater i stedet for bare at linke til Spotify hvor musikken kan høres gratis og i et forældet ringe format. Alt kan jo alligevel høres gratis på Youtube/Spotify.

Surround APP

∙ Printz Music har mange ideer og forslag til algoritmer, som kunne bruges til at lave en APP, der kan afspille musik i surround sound (herunder op- eller ned-mix imellem stereo lyd og 3.0 / 4.0 / 4.1 / 5.1 / 7.1 /evt. Atmos.)

Gøre det NEMT at høre musik i surroundsound via trådløse højttalere og/eller smartphones.

Skal kunne streame multikanal FLAC og evt. mp4 eller ac3 (Dolby Digital) formater fra streamingstjenester med surround sound og fra egen harddisk over wifi (eller evt bluetooth hvis det kan levere) – Pt. er der omkring 80 numre som gratis multikanal streaming her.

Bedre lydkvalitet

Reducere støj i hverdagen som ifølge WHO er livsforkortende (se pdf om dette her). Støj er en forurening der ikke kan ses.

Få udbredt mere musik som del af behandling der i nogen tilfælde kan forkorte eller gøre behandlingerne lidt mindre uudholdelige, samt indsamle information herom.

Evt samarbejde med folk som Peter Vuust (Jazzmusiker og hjerneforsker) & Niels Eje (Musicure)

5.1 / quad mixing

Musik i surround sound lyder op til dobbelt så godt end i stereo bl.a fordi der er mere plads til de forskellige instrumenters frekvenser; De lyder mere klare og naturlige og musikken er ikke så presset og komprimeret som i stereo.

Når et album lige er blevet udgivet som et stereomix på fx CD eller Bandcamp så ligger alle spor (med effekter) lige til højrebenet at kunne mixes i surround sound.

Eventuelt kan det finansieres over fonde som gofundme.com eller de første salg fra surroundmusic.one (hørende under Printz Music)

Remix upmix

Re-upmix kan hjælpe med at få udgivet albums hvor nogle numre mangler nogle af de originale grundspor.

Oplevelsen af at lytte til re-upmix ligger et sted imellem at høre et album i stereo og et rigtigt surround mix.

Bands der har mistet de originale grundspor kunne udstede konkurrencer om hvem der kunne lave det bedste upmix fra stereo til surround.

 

(In English)